16. April 2021.
Zima je, a tokom zimskih meseci mnogi se pitaju: „Zašto se stvara kondenzacija na novoj stolariji?“ Uz pitanje ne retko ide i sumnja da sa novom stolarijom nešto nije u redu, naročito ako se kondenzacija nije javljala pre zamene stare stolarije. Ali, hajde da vidimo o čemu se u stvari radi.
10. Mart 2021.
Stolarija je neophodnost. I ne samo to. Sve više ljudi shvataju da im dobri prozori štede struju ili su glavni uzroci hladnih stanova ili kuća. Čak i u momentu kada odluče da odvoje novac i reše ovu jako bitnu stvar za svako domaćinstvo, ne znaju gde da krenu, za koji materijal da se odluče. Kada je bolji aluminijum, kada drvo? Koje su prednosti, a koje mane PVC-a?
25. Februar 2021.
VEKA profili su vrhunskog kvaliteta i veoma dugovečni. Njihova glatka površina je izuzetno postojana i otporna na sve vremenske uticaje. Sa željom da bez većih napora dugi niz godina održite vrednost i uživate u atraktivnom izgledu Vaših prozora, vrata i roletni, pripremili smo Vam nekoliko saveta o pravilnoj upotrebi i održavanju.
13. Februar 2021.
Kombinacija profila za štok, izvarednih dihtunga i funkcionalnog termo stakla čini vrhunski high-tech proizvod, koji ispunjava sve uslove modernog gradjevinarstva. Za razliku od prozora stare gradnje, koji nikada ne dihtuju u potpunosti i u čijoj blizini uvek neprijatno duva, moderni prozori pružaju izuzetnu izolaciju . Nekada su prozori bili poznati kao rasipnici energije, dok novije generacije prozora u odlučujućoj meri mnogo više doprinose termičkoj izolaciji. Time se smanjuju troškovi grejanja i doprinosi uštedi energije – što dalje, smanjuje zagadjenje vazduha, i time pomaže očuvanju prirode.